Website Laten Maken Buitenland

Published May 04, 21
12 min read

Website Laten Maken In Wordpress

En als je een top 3 of 5 hebt, dan stuur je een mailtje. Stuur geen kort mailtje. Stuur duidelijk wat je wilt. Wat voor soort website je wilt. Wat voor functies. Hoe duidelijker jij bent, hoe duidelijker de webdesigner kan zijn. Daarna kan je eventueel de lijst nog kleiner maken en/of op bezoek gaan bij die bureaus.

Nou? Wat kost een website? Tjah, dat ligt eraan. Als je nu offertes aanvraagt bij 3 verschillende webdesignbureaus, dan krijg 3 totaal verschillende prijzen terug. Het is goed mogelijk dat één partij vier keer duurder is dan de ander. Dat lijkt vreemd, maar als je verder leest begrijp je waarom dat zo is.

Website Laten Maken Shopify

Dat kan met WordPress tegenwoordig vrij makkelijk. Welke optie is de beste voor jou? Qua kwaliteit, gemak, opbrengst en kosten. Dat gaan we hier samen uitzoeken. Laten we beginnen met een heel versimpeld antwoord en daarna gaan we kijken wat je precies nodig hebt en wat het echt gaat kosten.

Bij veel zelfstandige webdesigners en kleine webdesignbureaus kun je voor 1. 250 euro tot 3. 000 een mooie simpele WordPress website op maat laten maken die redelijk goed in elkaar zit (qua gebruiksvriendelijkheid en design). 2. Bij de wat grotere webdesignbureaus kun je voor 2. 500 en 5. 000 euro een goede website laten bouwen.

Joomla Website Laten Maken

Een professionele goed-in-elkaar-zittende website. 3. Grote complexe websites, zoals websites van de overheid, webshops, bekende merken of bedrijven met veel content, kunnen zelfs prijzen verwachten tussen de 5. 000 – 30. 000 euro4. Je kan een webbouwer inschakelen om een website template (een design die door meerdere websites wordt gebruikt) te installeren en alles in elkaar te zetten.

En als je als een beginnende ZZP’er of blogger bent, dan kan je er natuurlijk ook voor kiezen om een eigen WordPress website te maken (handleiding). Ga dan wel voor een professioneel WordPress thema. Dit kost je ongeveer 50 euro. Ja. Bij elke optie komt nog de kosten van hosting en de kosten van een domeinnaam.

Website Laten Maken Nederland

Dat ligt aan de partij waarbij je zit of de webdesigner jouw plaatst en de extra winstmarge die jouw designer erop pakt. Het is aan te raden om zelf te kiezen voor een WordPress hosting provider. Dan ben je gegarandeerd van kwaliteit, support, betrouwbaarheid, snelheid en prima kosten. Hosting is net als een interverbinding.

En als je iemand anders laat kiezen dan blijft het een gok. Als je zelf een website gaat maken en kiest voor een premium thema (template) dan heb je de look & feel van professionele website tegen een fractie van de kosten, . Je ziet dus redelijk vaak dat ZZP’ers kiezen om een eigen WordPress website te maken, om zo kosten te besparen.

Website Laten Maken Rotterdam

Dit kan een slimme keuze zijn als jouw kennis en ervaring bij jouw onderneming centraal staat. Het is voor beginnende ondernemers het belangrijkst om zo snel mogelijk te beginnen met marketing en het experimenteren met het vinden van een goede match tussen vraag en aanbod, terwijl ze hun kosten laag houden.

Voorbeeld van een thema dat je kunt kopen en naar smaak kan aanpassen. Verder is het verschil qua opbrengsten niet groot voor kleine bedrijven als je een redelijke website hebt (die je zelf maakt) of een goede website die je laat maken. Kijk. Als je een website laat maken door een professionele webdesigner, tegen een normale prijs, dan levert zo’n website bijna altijd meer op dan een website die je zelf gaat maken. Digitaal bureau.

Website Laten Maken Vlaardingen

De vraag is: in hoeverre weegt het op tegen de kosten? Bij beginners is het een twijfelgeval. Maar als je een redelijk stevig budget hebt dan kan je waarschijnlijk beter een website laten maken. En ervaren ondernemers ook. Mensen die hun website willen vernieuwen. Je hebt dan al een doelgroep.

En je hebt al een plan en een product dat werkt. Het gaat dan meestal niet om experimenteren en de kwantiteit van jouw acties, maar om optimaliseren en kwaliteit. Het draait dan om het maximale halen uit jouw website. De meeste ondernemers laten een nieuwe website bouwen om de 3 tot 5 jaar.

Website Laten Maken Hoogeveen

Jouw investering in een nieuwe website bepaalt dan 3 tot 5 jaar (of langer) hoeveel jij uit je online onderneming haalt. Ik wil niet zeggen dat het design van jouw website bepaalt of jouw onderneming een succes wordt of niet. Nee. Jouw marketing en product bepalen dat. Het bepaalt de eerste indruk en heeft invloed op de gemoedstoestand van de bezoeker.

Hoe beter het design is, hoe meer je uit elke marketingactie, bezoeker en pagina haalt. Als je dit vermenigvuldigt met elke actie, tekst en bezoeker over de komende 3 tot 5 jaar dan heb je het over tienduizenden, honderdduizenden of zelfs miljoenen bezoekers die beïnvloed worden door het design. Die vermenigvuldigingsfactor kan het verschil zijn tussen succes en geen succes, maar meestal heeft het alleen invloed op hoe hard jouw business groeit.

Kosten Website Laten Maken Op Een Rijtje. Wat Kost Een Website

Dat lijkt misschien niet veel - webdesign logo's. Maar over een langere periode is het verschil gigantisch. Waarom zou je dan zo op de prijs letten en zo weinig op de belangrijkste dingen, namelijk de gebruiksvriendelijkheid, de look & feel van je website, de zoekmachine vriendelijkheid en de focus op conversie? Oké, ik snap het.

000 a 10. 000 euro vragen (high-end professionals)Er zijn zelfstandigen die voor 800 euro een website op maat website aanbieden (maar die zitten technisch gezien of qua design nooit helemaal goed in elkaar). Twee webdesignbureaus die aan de buitenkant op elkaar lijken kunnen voor dezelfde offerte op twee totaal verschillende prijzen uitkomen.

Website Laten Maken Per Maand Betalen

En helaas is het voor het niet-getrainde oog niet makkelijk zichtbaar welk webdesigner en webbouwer nou kwaliteit oplevert en welke niet. Hoe een website eruit ziet zegt namelijk niet direct wat over de kwaliteit van de website. Over het algemeen: hoe meer je betaalt, hoe beter jouw website qua design, techniek en gebruiksvriendelijkheid is.

Hoe beter de websites in het portfolio van de webdesigns is, hoe beter jouw website zou zijn. Hoe actiever je gaat zijn met jouw website en met marketing, hoe meer een investering in een betere website zich terugbetaald. Betekent dit dat je heel veel geld moet investeren in een website? Nee.

Website Laten Maken Marktplaats

Een dure website betekent namelijk nog niet dat de website gebruiksvriendelijk is en verkoopt. Ik heb genoeg professionele webdesignbureaus gezien die mooie websites maken die totaal niet gericht zijn op wat de doelgroep wil (of nodig heeft). Een goede website is namelijk een website die doet wat hij moet doen.

Een bezoeker moet ten alle tijden weten wat jij doet, wat je te bieden heb en wat hij moet doen (om te krijgen wat hij wil). Het draait om de bezoeker. Niet om wat jij en de designers mooi vinden (en dat is direct een van de grootste valkuilen bij webdesign).

Website Laten Maken Wix

Het uurtarief van de designer wordt bepaald door zijn ervaring, kennis en de overheadkosten van het bureau. Een freelancer kost +-35 euro (beginner) 175 euro (zeer ervaren) per uurEen klein webdesign bureau kost 50 a 125 euro per uurEn grote ontwikkelbureaus kunnen wel 75 tot wel 250 euro per uur vragen.

Gelukkig is de investering in een weldoordacht webdesign een langdurende investering die makkelijk de kosten eruit haalt. Onderschatten mensen wel eens wat er allemaal bij jou werk komt kijken?Denken ze dat het makkelijker is of minder tijd zal kosten? Ja? Dat hebben webdesigners ook. Dit komt omdat heel veel uren ‘verborgen’ uren zijn.

Website Laten Maken Door Studenten

En het doorvoeren van een volgens jou ‘kleine’ aanpassing kan zo een uur in beslag nemen. Ik onderschat het werk wat bij het maken van een website komt kijken ook altijd. Maar als je zo’n proces van dichtbij volgt, begrijp je steeds meer dat een website een paar duizend euro kan kosten.

Eerst is er mailverkeer. Een paar mailtjes om te kijken of jullie bij elkaar passen. Daarna is er vaak een persoonlijke afspraak. Dat kost tijd en het gesprek moet voorbereid worden. Daarna moet er een offerte worden opgesteld en er zal daarna weer wat mailcontact zijn. Daarna wordt er onderzoek gedaan bij soortgelijke websites, nagedacht en moet er een wireframe gemaakt worden van de belangrijkste pagina’s.

Website Laten Maken Boxtel

En dan begint pas het ontwerpproces. Het ontwerpproces neemt zo een paar dagen op zich en er zijn tussen de teams een paar besprekingen. Daarna moet het ontwerp goedgekeurd worden en moeten alle aanpassingen doorgevoerd worden. Dan moet iemand het design veranderen in een responsive website. Dat betekent HTML, CSS, PHP, Bootstap etc.

Daarna weer een bespreking en wat aanpassingen. Daarna moet jij de content opleveren en moet alles werkend gemaakt worden (contactformulieren, social media buttons etc). Daarna moet alles nog getest worden en Google Analytics toegevoegd worden. Daarna moet de website worden opgeleverd. Daarna komt nog nazorg. Ik zal vast en zeker nog wat vergeten zijn.

Website Laten Maken In Rotterdam

Als je al die uren vermenigvuldigt met het uurtarief (van 50 a 125 euro), dan kom je snel op een prijs van 2. 500 a 5. 000 euro voor een mooie goed in elkaar zittende website. Waar moet je op letten bij het kiezen van een webdesignbureau? Een uitstekende vraag.

Het doel van een website is verkopen, overtuigen en informeren. We moeten dus op zoek naar een bureau dat zich richt op het succesvoller maken van de onderneming in plaats van het maken van een mooi website. Lees de tekst op de website. Waar gaat het over? Noemen ze iets over doelen, verkopen en conversie?Hoe zit hun website in elkaar? Was het direct duidelijk wat ze doen en wat hun uniek maakt?Bekijk het portfolio.

Website Laten Maken Marktplaats

Zijn het matig leesbare standaard (bullshit-)teksten? Dan is de kans groot dat zij niet letten op marketing, usability en conversie. Of hier geen waarde aan hechten. Je kan een offerte of informatie aanvragen bij de bureaus waar jij tussen twijfelt en kijken naar de professionaliteit van hun offertes. Vragen ze voordat ze een offerte naar jou sturen wat jouw doelen zijn? Wat je met jouw website wil bereiken? Dan is er een redelijk kans dat zij verstand van zaken hebbenHebben ze een persoonlijke ‘over ons’-pagina? Laten ze hun medewerkers zien? Vaak geldt, hoe persoonlijker en opener ze zijn, hoe trotser ze zijn op hun werk (en dat betekent meestal dat ze ook goed werk leveren).

Repsonsive design is niet iets waarmee ze zouden moeten adverteren, je mag als klant aannemen dat je website responsive is.. Ik dacht dat WordPress het beheersysteem is.. Maar blijkbaar hebben ze een eigen beheersysteem. Dat roept onduidelijkheid op en verderop noemen ze er niets meer over? Hoe weet ik als klant nou wat ik krijg…?.

Website Laten Maken Fiverr

Dat is een randvoorwaarde, geen unique selling point. webdesign logo's. Kijk aan, dat zijn de termen waar we naar op zoek zijn! Maar als ik naar onderen scroll lees ik helaas niets meer terug op de pagina over conversie gerichtheid of lokale vindbaarheid. Een lege kreet, ik vraag me af of ze daar überhaupt iets mee doen.

Een super slechte … Serieus? Ik ben bang dat deze partij webdesign niet helemaal begrijpt. Zulke stock foto’s met een vrouw die een mok vasthoudt en super nep lacht met haar ultra witte tanden, doen natuurlijk niet veel goeds voor je branding. Je komt niet authentiek over en de foto voegt niets toe aan de gebruikerservaring.

Website Laten Maken Of Zelf Maken

En dan de kosten die ze noemen om een website te laten maken: “een complete website al vanaf €199?” Als onervaren student op mijn 19e vroeg ik zelfs een hogere prijs.. Je weet wat ze zeggen, goedkoop is duurkoop. Volgens mij is deze partij drukker bezig met het overtuigen van Google dan het overtuigen van bezoekers.

Ik begrijp dat ze websites bouwen.. Maar waarom moet ik hen kiezen in de plaats van hun concurrent..? Geen idee. En dát is juist wat ik op mijn eigen website over zou willen brengen. Als zij het zelf niet kunnen, betwijfel ik of ze het voor de websites van hun klanten wel kunnen.

Freelance Website Laten Maken

Ze verwerken je huisstijl in een design dat je uitkiest (uit 350 verschillende opties). Maar klinkt dat niet precies hetzelfde als een online visitekaartje? In hun tweede slide geven ze aan gespecialiseerd te zijn in het bouwen van complexe maatwerkoplossingen. Terwijl ze in de eerste slide aangeven budget oplossingen aan te bieden vanaf € 699.

Verder noemen ze niets van optimalisatie, conversie, gebruiksvriendelijkheid en gebruikerservaring. Daar haak ik af. Vrijdagonline is een full-service marketing bureau. Dat betekent dat ze naast websites ook je marketing kunnen verzorgen, zoals advertenties, social media of SEO. Dat is een goed teken, dat betekent namelijk dat de kennis specialiteit in ieder geval aanwezig is.

Website Laten Maken Pakket

Daar ben ik in de meeste gevallen niet zo’n grote fan van, maar Vrijdagonline lijkt het goed te verpakken. Ze hebben een basis pakket van €750 en premium pakket dat €2. 500 kost. Bij basis kies je uit 5 ‘grids’ zoals ze het noemen. Een beetje te vergelijken met een standaard template, maar aan een grid past VrijdagOnline nog best wat aan zodat je website wel een unieke look krijgt.

Webdesigner   Webdesign   Full service internetbureau Seo VyoEen nieuwe WordPress Website laten maken: waar moet je opletten?


500 wordt er een uniek ontwerp gemaakt, als ik door hun projecten blader zien die websites er goed uit. Modern, duidelijk, gebruiksvriendelijk en goed geoptimaliseerd, zowel voor SEO als voor conversie. VrijdagOnline lijkt een mooie mix te gebruiken tussen standaard sjablonen en handmatige aanpassingen, waardoor ze voor een goede prijs een kwalitatieve website kunnen neerzetten.

Professionele Maar Betaalbare Website Laten Maken?

Meteen duidelijk en to the point. “We creëren online succesverhalen. We bouwen een passende online groeistrategie om meer kwalitatieve leads en omzet te genereren via je website.” En dat is volgens mij precies wat je wil. Eerlijk is eerlijk, ik weet niet precies wat crossinternet vraagt voor haar diensten, maar ik schat dat ze aan de dure kant zijn voor een zzp’er.

In plaats daarvan vermelden ze ‘pakkend design waarin conversie centraal staat’, ‘strategisch advies: een creatieve brainstormsessie om jouw organisatie te adviseren‘ en hebben ze een blog waar ze hun expertise laten zien over design en marketing - Website laten maken. Wat mij betreft zeker een poging waard om in ieder geval een offerte of gratis consult aan te vragen.

More from Shoppen, Pagina's

Navigation

Home

Latest Posts

Luiers Maandbox Aanbieding

Published Jun 21, 22
4 min read

SEO Voor Restaurant Websites - Epurple

Published May 14, 22
6 min read